Rizq Syahmi - Labor of Love

By: marsila sulaiman

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Wednesday, 19-Jul-2006 03:39 Email | Share | Bookmark
Bila start bagi anak makan??

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ada yang kata selepas 6 bulan and ada yang kata selepas 4 bulan... whatever it is, it depends on the baby itself...bila dia ready utk terima food. As for Syahmi, I tried to give him small amount of apple juice and puree last week, he seems love the homemade apple juice than heinz apple puree...

will try to feed him once a day, mum told me to feed him with bubur cair, kena blend ler nak biar hancur betul...will get one food processor lah for him...







tengok le gambar dia, yg memula tu masa kat rumah so muka relax je, tapi yg baju biru merah tu dia mkn heinz apple puree, hehehe dia tak suka...cam nak nangis je makan... last2 susu gak yg besssttt...

so kengkawan, who ever ada resipi boleh le share dgn saya ye...

Quote:
Re
Anna : Mak ila pun sama, ckp lebih baik prepare makanan baby sendiri... tapi ada satu kakak kat office ni kata kalau kita nak blend kan makanan baby blend pakai food processor, jgn pakai normal blender....ehm ila tak sure le...nengok le cemana... hehehhe shopping ni kalau time ada duit memang bahaya...kalau window shopping okay je...

Ummi sofea : patut le anak dara comel ni slim aje, rupanya tak suka makan... tapi janji dia sihat so okay lah kan... azie beli biskut yg brand apa?

Nury : ehm mak ila pun ada ckp, kalau ikan bilis tu goreng tanpa minyak pastu tumbuk sampai hancur..baby mesti selera mkn tapi ila belum cuba lagi lah...ila pun nak bg syahmi yg mcm berger ke heinz ke tapi syahmi plak tanak mkn... jgn lupa ek scan resipi macaroni tu...
Lagi satu tpt yg ada baju baby boy kat Gagoo kids One Utama, kat situ banyak baju2 boys...kalau baju2 girls senang nak cari yg lawa2...

munirah : heheh tak sure le syahmi dah patut mkn sekarang ke tak? dia dah ada2 simptom yg menunjukkan ready nak mkn tapi bila bg mkn tak nak le pulak...ehm confuse confuse...
ila ada dengar jugak tak leh baby mkn telur n honey tapi tak sure kenapa..kenapa ek?
IP: 202.188.6.180
Delete Comment

mai : hehehe mesti tak sabar nak cuba bg syasya mkn kan...hehehe

Ibu aiman : ehm should try aaa bg dia gerber cereal...

nor : wah attend kelas... boleh le share info ye..

mama dania : ari tu ila cuba cuba je bg syahmi mkn, tapi dia cam tak suka aje..maybe we should start with the cereal dulu lah campur susu....

mama Dato' A : syahmi tak suka sgt le mkn...should try give him cereal campur susu dulu lah...sekarang pun dah boolat gak...heheh next baby tu insyallah 2 thn lagi kot...tapi saje booking Dato'A awal2 hahahha

Syazqyna : syahmi skrg 4 motnhs & 2 weeks...rasa dah boleh mkn kot...sebenarnya mummy and daddy dia yg excited pastu bila syahmi tanak mkn, daddy le yg kena habiskan...


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net