Rizq Syahmi - Labor of Love

By: marsila sulaiman

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Tuesday, 27-Feb-2007 08:29 Email | Share | Bookmark
6 weird things about me

i've been tagged by filla - mama kasih!!)
6 things that are weird about mummy syahmi...

1. i love my fridge to be clean all the time...hehhehe ila tak suka fridge i yg berbau and kotor.. so i'll make sure makanan atau lauk pauk yang nak diletakkan dlm fridge or freezer diletakkan dulu dlm tupperware atau plastic yang dibeli khas utk fridge... ikan-ikan, daging atau ayam mesti dimasukkan dlm plastic yang warna putih dulu (ala yg cam plastic kita beli kuih tu) pastu baru masuk dlm fridge... ila make sure fridge akan dibersihkan selalu (at least 2 kali seminggu) hehhehe tertumpah apa2 dlm fridge is a BIG NO... i find it not weird but my maid told me it is weird.. hehhehe

2. i dont like settling bills...heheh kerja2 mengisi borang2 atau membayar bil adalah kerja hubby sebab ila memang jenis yang pemalas n hubby selalu kata ila jenis yang take easy aje...tak senonoh kan...

3. kalau gi shopping, tempat utama yg ila jln2 n tengok iyelah tempat pinggan mangkuk n furniture...hehhe masa tu mesti berangan kalau le dpt beli tu, beli ni...tpt lain cam baju n kasut tu okay gak tapi lebih teruja bila nengok brg pinggan mangkuk n kristal... tapi yg hampehnya, tak beli pun....

4. bab bab basuh baju, ila rasa ila cam filla gak le... sbb ila make sure kan baju tu sebelum dibasuh mesti di terbalikkan ke bahagian yg dipakai, tapi bila nak sidai, ila terbalik kan ke bahagian dlm sbb tanak baju cepat luntur...n kalau basuh baju, ila make sure kan yg basuh baju warna putih n krim sekali pusing, baju warna warni sekali pusing, warna gelap pusingan lain plak...towel tak leh campur nagn baju...same goes to cadar...

5. i dont mind to spend more money on food..hehheh walaupun cam tak byk sgt duit sgt, tapi bile teringin nak mkn sesuatu, mesti cuba dpt kan jugak...and luckily i share this with hubby...

6. am very particular about kitchen...ila make sure kan semua perkakas dapur di tempat yang sepatutnya sebelum tidu...ila make sure setiap kali lepas masak mesti lap dapur gas tu and dinding nya sekali...sinki pun sama, ila make sure lap sinki tu selepas siap semua basuh pinggan...

personally, i dont think this is weird, for me it is normal ... tapi okay le tu kot coz i cant think something better than that...

so 6 peoples i tagged are:
1. http://azil.fotopages.com (mommy hafiy)
2.http://geraniumphoto.fotopages.com/
3. http://mas0701.fotopages.com/
4. http://aisyiman.fotopages.com/
5. http://jailinda.fotopages.com/
6. http://agakkacak.fotopages.com/


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net