Rizq Syahmi - Labor of Love

By: marsila sulaiman

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  3  4  5  6  7  8  9  [10]  11  12  13  14  15  16  17  >  >>]    [Archive]
Monday, 27-Nov-2006 11:35 Email | Share | | Bookmark
lama nya saya tak update...

 
 
 
View all 22 photos...
alamak cam dah lama je mummy tak update fp ni, bukannya apa..bizi sesangat..kengkawan semua jgn le ingat mummy tak visit fp u all ye, mummy visit tapi tak sempat nak meninggalkan komen...kat umah asyik tak sempat pastu fp ni plak kengkadang cam mengong, kat opis pun sama gak..mummy plak dah pindah tempat, sekarang ni tpt open sket so susah le nak ngulor2 nengok fp...

last weekend kami balik johor sbb tok pa syahmi (my dad) nak pergi hj so ada kenduri nak gi hj...kami pun balik le...penat tapi seronok...mana tak penat nya majlis dari tengahri sampai malam...tghari ada tahlil kaum wanita, mlm plak ada solat m,aghrib berjemaah, tahlil dan majlis meraikan bakal haji yang dari segamat...kami ni tuan rumah, walaupun tak penat menghidang semua tapi penat gak le nak layan tetamu... walaupun penat tapi berbaloi... semoga tok pa dan tok ma syahmi dapat menjalankan ibadah haji dengan mudah...insyallah...





Wednesday, 22-Nov-2006 12:52 Email | Share | | Bookmark
Pemergian abadi again...

today i received an sms from hubby telling me that Little amir bin Aminnudin telah kembali ke rahmatullah du to some heart problem... I believe most people who always visited my fp, will also encounter to Amir's fotopage http://amirbinaminudin.fotopages.com , but now we can only visit the fp with the special password.

Amir is a son of Amin and Catrina (Cat), they both are very close friend to hubby, indeed become mine too. Amin was bubby's housemate since they were in university and hubby only moved from their house when we got married... i believe u guys understand how close they are..therefore when we heard the news, we feel really sad for both of them... Cat is actually pursuing her PHD in UK, amir was born in UK, if i am not mistaken he is 1 month or 2 younger than syahmi... i myself never met Arwah personally, we know him and he looks from the fp...and Amin always update us on Amir's develpment until recently we heard that Amir was hospitalised for some heart reason...he was in ICU for 2 months until yesterday Allah depart him to another world... I am terribly sad for what had happened, but i believe Allah cretaed it with a reason which only Him know the best... I feel so sad that i have never have a chance to meet Amir...

To Amin and cat, i hope both of u strong to face the ujian Allah... Al Fatihah for Arwah Amir...Pasti Amir sekarang sedang didodoi bidadari bidadari syurga...


Monday, 13-Nov-2006 00:05 Email | Share | | Bookmark
I am so in love with u...

 
 
 
View all 19 photos...
Dear Rizq Syahmi,

Mummy loves u very very very much...

Love, mummy




Quote:
re:
mama syasya : aaah syahmi dah boleh duduk sendiri, tapi kengkadang tu tumbang jugak cam kena tiup angin..kihkihkih

Mummy Umairah n Darwisy : ada org kata syahmi iras daddy, kejap kata iras mak tok dia..ntah le....hehehe dahi tu kena geget nyamuk le...

filla : kejap je dia suka filla dok dlm tu, pastu ngamuk...

aisyiman: chewah aisy pun dah pandai duduk n merangkak ye...syahmi tak merangkak pun, dia menyulur je ...abis jadi mop...

lenny, Mummy Alysha , munirah : dahi tu mmg feveret spot nyamuk le...

auntie jijie ; thanks for loving syahmi, syahmi loves u too...

anne: insyallah ada ms nanti kami akan berkunjung ke rumah anne n family...

Shukri sfawani , razi , hana, ibu balqis , mama faris, yana: thanks

mama asha n mummy balqis: tu ler kan, nyamuk suka betul geget kat dahi syahmi tu...dah le nak hilang kesannya tu lama..ish ish nyamuk ni memang nak kena babab...

zie: syahmi pakai jaket warna dark blue.. alhamdulillah, rupa paras tu kan kurniaan Allah... tapi bila nengok dia senyum meleret tu memang cair le...hehhehe


Tuesday, 7-Nov-2006 23:04 Email | Share | | Bookmark
My precious Rizq Syahmi is 8 months old...

8 months old baby development:
Sitting, crawling, and standing - Syahmi now can sit unsupportedly, can stand if he holds our hand or sofas... syahmi tak boleh crwal but 'menyusr/menyulur' and he is the offial mop at home....

Using his hands - dia dah pandai selongkar bakul menan dia n suka campak brg, and loves to hear bila brg bunyi... i think he is exploring...

Getting more emotional - ni yang paling tak best sbb setiap kali mummy n daddy nak pergi kerja, syahmi akan nangis ...waaa sedihnya...macam tak sanggup nak tinggal kan dia la...

Exploring objects - he is touching everything yg dia jumpa... and letak dlm mulut...



Sunday, 5-Nov-2006 22:28 Email | Share | | Bookmark
makan makan session...

antara tetamu...
syahmi ialah tuan rumah yg demam...
syasya...
View all 17 photos...
sebenarnya kami sekeluarga tak terfikir pun nak buat open house tapi bila ada kawannak dtg umah 3-4 orang, so ila ckp le eh alang alang baik kita ajak kengkawan lain dtg...so jadi la mkn2 session...takleh panggil open house pun sebab tak ramai pun yg dijemput...makanan pun simple simple je...

yang seronok masa tu ialah dapat jumpa ramai kengkawan...tapi yang tak seronok nya syahmi demam sebab nak tumbuh gigi...hehehe berdukung n nangis je syahmi....alahai 'ketua kelas' nursery ni demam le plak....



[<<  <  3  4  5  6  7  8  9  [10]  11  12  13  14  15  16  17  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net