Rizq Syahmi - Labor of Love

By: marsila sulaiman

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  4  5  6  [7]  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Tuesday, 27-Feb-2007 08:29 Email | Share | | Bookmark
6 weird things about me

i've been tagged by filla - mama kasih!!)
6 things that are weird about mummy syahmi...

1. i love my fridge to be clean all the time...hehhehe ila tak suka fridge i yg berbau and kotor.. so i'll make sure makanan atau lauk pauk yang nak diletakkan dlm fridge or freezer diletakkan dulu dlm tupperware atau plastic yang dibeli khas utk fridge... ikan-ikan, daging atau ayam mesti dimasukkan dlm plastic yang warna putih dulu (ala yg cam plastic kita beli kuih tu) pastu baru masuk dlm fridge... ila make sure fridge akan dibersihkan selalu (at least 2 kali seminggu) hehhehe tertumpah apa2 dlm fridge is a BIG NO... i find it not weird but my maid told me it is weird.. hehhehe

2. i dont like settling bills...heheh kerja2 mengisi borang2 atau membayar bil adalah kerja hubby sebab ila memang jenis yang pemalas n hubby selalu kata ila jenis yang take easy aje...tak senonoh kan...

3. kalau gi shopping, tempat utama yg ila jln2 n tengok iyelah tempat pinggan mangkuk n furniture...hehhe masa tu mesti berangan kalau le dpt beli tu, beli ni...tpt lain cam baju n kasut tu okay gak tapi lebih teruja bila nengok brg pinggan mangkuk n kristal... tapi yg hampehnya, tak beli pun....

4. bab bab basuh baju, ila rasa ila cam filla gak le... sbb ila make sure kan baju tu sebelum dibasuh mesti di terbalikkan ke bahagian yg dipakai, tapi bila nak sidai, ila terbalik kan ke bahagian dlm sbb tanak baju cepat luntur...n kalau basuh baju, ila make sure kan yg basuh baju warna putih n krim sekali pusing, baju warna warni sekali pusing, warna gelap pusingan lain plak...towel tak leh campur nagn baju...same goes to cadar...

5. i dont mind to spend more money on food..hehheh walaupun cam tak byk sgt duit sgt, tapi bile teringin nak mkn sesuatu, mesti cuba dpt kan jugak...and luckily i share this with hubby...

6. am very particular about kitchen...ila make sure kan semua perkakas dapur di tempat yang sepatutnya sebelum tidu...ila make sure setiap kali lepas masak mesti lap dapur gas tu and dinding nya sekali...sinki pun sama, ila make sure lap sinki tu selepas siap semua basuh pinggan...

personally, i dont think this is weird, for me it is normal ... tapi okay le tu kot coz i cant think something better than that...

so 6 peoples i tagged are:
1. http://azil.fotopages.com (mommy hafiy)
2.http://geraniumphoto.fotopages.com/
3. http://mas0701.fotopages.com/
4. http://aisyiman.fotopages.com/
5. http://jailinda.fotopages.com/
6. http://agakkacak.fotopages.com/


Wednesday, 21-Feb-2007 09:15 Email | Share | | Bookmark
Asia Works Training

 
 
 
View all 15 photos...
it was held last 2 weeks, is was a great opportunity for me attend the training.. enjoice the pics!!!

Dear all of my Asia Works freinds, u guys are great!!! May our frindship will last forever...



Tuesday, 20-Feb-2007 22:45 Email | Share | | Bookmark
Chinese New Year Holiday

 
 
 
View all 32 photos...


Aki, Nenek and Pak Anjang Syahmi datang ke rumah kami..aki n nenek datang dari kampung and pak anjang dari MCKK, stay kat our place to attend daddy punya pak cik sedara punya wedding.. syahmi memang seronok amat le, sebab masa ni ler dia jadi tumpuan keluarga... masa ni jugak le dia dapat manja manja dgn mummy and daddy sbb weekdays syahmi duduk rumah mak tok...



mummy plak dapat ambik peluang beramah mesra dengan keluarga daddy ... maklum le keluarga besar, nenek ada 18 org adik beradik, aki ada 7 adik beradik so memang besar le keluarga daddy syahmi ni tapi masa wedding ni tak ramai pun adik beradik nenek yang ada, sepupu sepapat daddy pun ramai yg takde, sebab wedding yang kat sebelah pompuan nya.....hehhe best gak ada keluarga besar cam ni tapi yang tak bestnya walaupun mummy and daddy dah kawin for almot 3 years, masih ramai lagi keluarga daddy yang mummy tak kenal..nnn heheehh ada jugak yg daddy dah tak kenal...hampehhh... semoga perkahwinan atuk sedara syahmi ni kekal abadi...amin...



lepas selesai majlis kahwin dua hari berturut turut daddy ambik peluang bawak aki n nenek jln2 gi ikea n gi jusco cheras selatan...hehhe bukan aki n nenek je yang sernok, syahmi and mummy pun seronok juga...yihaaaa!!!



and on the next day plak, mummy ada project masak memasak dgn kengkawan...hehhe yang ni nanti mummy upload dlm next entry ye... http://rizq-kitchen.fotopages.com/



Tuesday, 13-Feb-2007 23:55 Email | Share | | Bookmark
i mISS SYAHMI SO MUCH

 


I really really miss him a lot..bibik syahmi tak de sekarang ni sbb balik Indon bercuti, so syahmi duduk dgn mak tok dia...weekend aje mummy and daddy amik syahmi n stay with syahmi...i really really miss him...miss his cheekiness, his noti face, his laugh, his tears and evrything, i miss to see him sepah sepah kan rumah...

dear syahmi, mummy wants u to know that mummy really really loves u and miss u a lot...


Monday, 12-Feb-2007 22:11 Email | Share | | Bookmark
Nur Iswahani's birthday...

 
 
 
View all 44 photos...
I was busy for the last two weeks, but due to many reasons, i cant upload all photos earlier...sorry ye wati..

thanks wati and hubby for inviting us to the very 'meriah' occasion... syok kan theme dia 'Bawang Merah Bawang Putih', look so happening and lively... ila rasa ini lah birthday pertama yang syahmi nmpk seronok sangat and not clingy on me all the time... pandai wati punya tactic letak menan kat tgh2 tmpt party, so all the kids sibuk main main...termasuk le syahmi...

Hani is so cute with her fairy outfit, comel betul....



[<<  <  1  2  3  4  5  6  [7]  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net