Rizq Syahmi - Labor of Love

By: marsila sulaiman

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  [3]  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Saturday, 15-Sep-2007 23:18 Email | Share | | Bookmark
mixed entry again...a visit to Kak Faridah's house and Daniel Ha

 
 
 
View all 42 photos...
As usual, mummy sellau amat l;ambat untuk update...hehhe sorry ek mummy not in a mood nak mengadap fp ni...malas amat. le...terukkan...btw, enjoice the pictures yeee...







Monday, 10-Sep-2007 22:19 Email | Share | | Bookmark
Mixed entry again

 
 
 
View all 62 photos...
Sebenarnya entry ni dah basi tapi mummy nak letak jugak le...bukannya apa mummy lately ni agak malas nak mengadap fp yg lembab dan slow...tapi ari ni cam ok plak...ni ada 2 occasion ...yg first tu ialah makan malam dengan kawan2 lama mummy masa kat IDFR dulu... kitaorg berlima ni memang rapat abis...ke mana mana mesti together gether gitew... rindulaaaaaa... we had dinner at Spice of India in KLCC... the restaurant was great, the food was yummy...alamak sayang cam teringin nak mkn kat situ lagi le...sedapnya.... Why we chose this restaurant with the fact that none of us pun yang India...sebab suami Nik is a vegetarian and mat salleh ni of course le tak nak makan western food kan, so the best choice was Indian food la...


Me and Chiam together with our beloved son (syahmi) and daughter (shizuka)...



Syahmi and Shizuka start playing together... so cute...



THE GOOD OLD DAYS... (from lef kat depan Nik, Siti, Hun - kat belakang tu me and chiam) i really miss them...we were really together all the time during the period (6 years ago) and i really miss them...well, nik is staying in UK after married to Arif Farrant (sorry ye kalau salah eja nama ni), Chiam is staying in Japan - she got married to Mr Funahashi (or we used to call him Mr F). Siti, me and hun are in KL but we harly meet due to what huhh...busy le kot...

2nd occasion, 2nd birthday Party for Iskandar... on the Merdeka day...yeyy best best...


Syahmi memang patriotik...setiap kali nampak bendera mesti angkat tangan and ckp "Ka' merdeka le tu...hehheh...ni masa bisday bash Iskandar...


3 happy mummies..heheh as usual bila tang party je, memang mak mak ni le yg terlebih excited...hehhe tema besday tu merdeka, i really nak pakai baju yg ditempah dari zizie tu i decided us the whole family wearing the tshirt on iskandar's birthday as corak2 baju tu kan warna merdeka...


Happy 2nd Birthday Iskandar



Monday, 27-Aug-2007 03:39 Email | Share | | Bookmark
Rizq Syahmi - Mix Entries

 
 
 
View all 29 photos...
Dah lama giler tak update fp ni, bukan sebab tak nak update tapi fp ni asyik mengong aje... so this time mummy terus update gambar syahmi yg dah diambil berminggu minggu lepas...


Ni gambar kat kampung daddy kat pahang... seronok betul syahmi balik kampung sebab ada sepupu sepupu dia juga yg balik kg...mummy and daddy mesti lagi seronok sbb puas makan buah...maklum la musim buah kat kg...yummyy...



Armand Ezra's birthday party on 11th August 2007...thanks rose and family for inviting us...sayangnya kami tak dpt lama lama kat situ sbb ada birthday party Alana Ashikin ...tak dapat amik gambar kat birthday Alana sbb kami sampai pun dah lambat..birthday girl pun tido, kengkawan Koleq daddy pun dah balik masa tu....






ni minggu lepas, mummy and daddy bawak syahmi bersukaria dia Great Eastern Mall. Seronok betul Syahmi main dgn colorful balls tu...




NI gambar latest, yesterday we went to Pasar Shah Alam untuk breakfast makan roti boom yang sedap...Syahmi macam biasa la, setiap kali nampak belon mesti nak punya..tapi bila dah penat mummy le yg tukang bwk belon tu...


Tuesday, 7-Aug-2007 15:27 Email | Share | | Bookmark
Bandung again

 
 
 
View all 30 photos...
Ni sambungan dari cerita kami gi bandung hari tu....


ni gambar kami sekeluarga kat depan Rumah Mode, antara Factory Outlet yang besar kat bandung ni...


lepas shopping mesti ada acara makan...hahahha tu sbb walaupun penat berjalan tetap le tak kurus kerana makanan di bandung memang le sedap2 and murah murah plak...ni gambar kami kat Restoran Sari sunda...makanan kat sini memang best, tempat pun bersih n cantik..tu yang sampai 2 kali kami makan kat restoran ni... lagipun sebab restoran ni betul2 dekat dgn Rumah Mode....


ni hari kedua perjalanan kami...bersemangat waja nak shopping..pagi2 dah bangun...so kami keluar hotel dlm kul 8 lebih...rupa2 nya kat bandung ni takd ekedai makan yg bukak kul 8 so kami pun tunggu dekat depan kedai ni n bgtau dia kami nak mkn jugak...hahhaha sebab lepas tu nak jln, then kami pun mkn le nasi padang kat situ walaupun lauknya masa tu tak siap dimasak semua nya..ialah org kat sini kan suka makan lauk yg byk byk gitu...


hari kedua gak, makan tengahri..ntah kedai apa namanya dah lupa dah..kedai ni pun best gak...lauk paru goreng dia memang best giler....cam keropok rasa.. yummmyyy


Ni tak ingat le outlet yang mana satu, syahmi pun enjoy gak..hehhe


Ni dekat Pasar Baru...syahmi n daddy dah kepenatan tunggu mummy syahmi shopping telekung and kain ela...


All in all, percutian kami ke Bandung memang amat menyeronokkan..hehe tak sabar nak pergi lagi le...hehe tapi tak tau le bila...


Thursday, 26-Jul-2007 14:42 Email | Share | | Bookmark
bandung part 1

sebelum berlepas, breakfast kat coffee bean
ni dalam flight...
 
View all 11 photos...
Hi all, we've just came back from Bandung...best amat..rasa cam nak pegi tiap2 tahun le...yg best cuma shopping...sorry ye gambar dapat upload sikit je, ni pun dari kamera mummy sbb daddy syahmi tak bwk kamera...sbb dia sungguh bersemanagt utk sopping sampai merasakan yg kamera itu satu bebanan, jadinya beliau cuma membawa videocam sahaja...jadi utk gambar2 yg lebih lawa, kenala kami menunggu dari kamera EJ and CS, so tunggu diorg bg gambar baru le kami boleh upload...



ni masa baru sampai...heheh excited giler sbb nak shopping..syahmi dah tertidur masa ni..half way dlm flight baru dia tidur..sebelum tu dia mengamuk panas...



syahmi pun sama sibuk nak pilih baju...hehehhe


hasil shopping ari pertama...hari2 seterusnya tak sempat amik gambar sbb blk mlm terus tidur....penat shopping dari kedai belum bukak sampai kedai tutup...


syahmi kepenatan lepas shopping...


berita terkini mengenai maid kami, alhamdulillah maid kami yg giler tu dah di pulangkan pada agency, buat masa ni syahmi terpaksa tinggal rumah mak tok nya, sementara dapat maid yang beru...huhuhuh shian syahmi...takpe la sayang, sekejap aje...janji mummy n daddy tau yg syahmi selamat...


[<<  <  1  2  [3]  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net