Rizq Syahmi - Labor of Love

By: marsila sulaiman

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  9  10  11  12  13  14  15  [16]  17  18  19  20  21  22  23  >  >>]    [Archive]
Thursday, 27-Jul-2006 06:13 Email | Share | | Bookmark
Am I cute?



If you think I am cute, please vote for me to be the cutest baby for month of August 2006... Please click here http://www.kindergartenmalaysia.com/ ... i am baby number 44... thank you... kish kish - rizq syahmi


Friday, 21-Jul-2006 08:42 Email | Share | | Bookmark
Hari yang sungguh produktif...

 
 
 
View all 4 photos...
hari ni malas betul nak bekerja ...cikgu munirah plak baru mengenalkan ila pada satu mende ni...best laaaaa...ini lah hasil kerja saya utk ari ni...







now i know apsal le aku tak naik gred thn ni...apa apa pun...yang penting ENJOICE!!!

Quote:
Re
hehehehe nak beli ke majalah syahmi ni? kalau sesapa nak beli kena order ye tapi majalah ni special sikit...takde content, yg ada cuma cover page aje..


Friday, 21-Jul-2006 04:06 Email | Share | | Bookmark
MY Birthday...

 
 
 
View all 4 photos...
My birthday...no celebration for me today unlike last year...hubby kena outstation... lagipun i've got my birthday present earlier...



hubby gave me this ...ni kerana semangat nak kuruskan badan ler ni... so my resolution ialah nak kuruskan badan ...ehhehe kengkawan sesapa ada tips cemana nak kuruskan badan, please share with me ye...mai tu kurus betul dah dia...



And hubby sent a bouquet of lily to me at office...thank hubby...i love u so much and i really love the flower... muahhsssss...

Quote:
Re:
Thanks thanks...heheheh
insyallah semoga berbahagia hingga ke akhir hayat...aminnnn...

zizie - memang ila naik byk berat badan masa pregnant..naik 18 kg...pastu still 10 kg ni..ehhehhe tak tau le boleh kurus ke dak...

hadiah dari hubby tu memang suka sesangat le... thanks sayang...


Wednesday, 19-Jul-2006 03:39 Email | Share | | Bookmark
Bila start bagi anak makan??

 
 
 
View all 10 photos...
Ada yang kata selepas 6 bulan and ada yang kata selepas 4 bulan... whatever it is, it depends on the baby itself...bila dia ready utk terima food. As for Syahmi, I tried to give him small amount of apple juice and puree last week, he seems love the homemade apple juice than heinz apple puree...

will try to feed him once a day, mum told me to feed him with bubur cair, kena blend ler nak biar hancur betul...will get one food processor lah for him...







tengok le gambar dia, yg memula tu masa kat rumah so muka relax je, tapi yg baju biru merah tu dia mkn heinz apple puree, hehehe dia tak suka...cam nak nangis je makan... last2 susu gak yg besssttt...

so kengkawan, who ever ada resipi boleh le share dgn saya ye...

Quote:
Re
Anna : Mak ila pun sama, ckp lebih baik prepare makanan baby sendiri... tapi ada satu kakak kat office ni kata kalau kita nak blend kan makanan baby blend pakai food processor, jgn pakai normal blender....ehm ila tak sure le...nengok le cemana... hehehhe shopping ni kalau time ada duit memang bahaya...kalau window shopping okay je...

Ummi sofea : patut le anak dara comel ni slim aje, rupanya tak suka makan... tapi janji dia sihat so okay lah kan... azie beli biskut yg brand apa?

Nury : ehm mak ila pun ada ckp, kalau ikan bilis tu goreng tanpa minyak pastu tumbuk sampai hancur..baby mesti selera mkn tapi ila belum cuba lagi lah...ila pun nak bg syahmi yg mcm berger ke heinz ke tapi syahmi plak tanak mkn... jgn lupa ek scan resipi macaroni tu...
Lagi satu tpt yg ada baju baby boy kat Gagoo kids One Utama, kat situ banyak baju2 boys...kalau baju2 girls senang nak cari yg lawa2...

munirah : heheh tak sure le syahmi dah patut mkn sekarang ke tak? dia dah ada2 simptom yg menunjukkan ready nak mkn tapi bila bg mkn tak nak le pulak...ehm confuse confuse...
ila ada dengar jugak tak leh baby mkn telur n honey tapi tak sure kenapa..kenapa ek?
IP: 202.188.6.180
Delete Comment

mai : hehehe mesti tak sabar nak cuba bg syasya mkn kan...hehehe

Ibu aiman : ehm should try aaa bg dia gerber cereal...

nor : wah attend kelas... boleh le share info ye..

mama dania : ari tu ila cuba cuba je bg syahmi mkn, tapi dia cam tak suka aje..maybe we should start with the cereal dulu lah campur susu....

mama Dato' A : syahmi tak suka sgt le mkn...should try give him cereal campur susu dulu lah...sekarang pun dah boolat gak...heheh next baby tu insyallah 2 thn lagi kot...tapi saje booking Dato'A awal2 hahahha

Syazqyna : syahmi skrg 4 motnhs & 2 weeks...rasa dah boleh mkn kot...sebenarnya mummy and daddy dia yg excited pastu bila syahmi tanak mkn, daddy le yg kena habiskan...


Wednesday, 19-Jul-2006 01:30 Email | Share | | Bookmark
Sepupu baru Syahmi.... Muhammad Ryan

Ini lah Muhammad Ryan
comel kan...tido aje
ayah Ryan pangku Ryan, mummy pangku Syahmi
View all 6 photos...
Muhammad Ryan ni anak pak ngah Syahmi...Bowrn on 14th July 2006... yeyyy raya ni meriah lah rumah nenek syahmi kat kg...syahmi pun ada kawan sebaya...tapi masa gi visit Ryan baru ni, Syahmi masam aje muka, diam aje...Aik Takkan jeles kot Syahmi?? heheheh



[<<  <  9  10  11  12  13  14  15  [16]  17  18  19  20  21  22  23  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net