Rizq Syahmi - Labor of Love

By: marsila sulaiman

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  7  8  9  10  11  12  13  [14]  15  16  17  18  19  20  21  >  >>]    [Archive]
Sunday, 10-Sep-2006 06:34 Email | Share | | Bookmark
A morning in Ptrajaya...

 
 
 
View all 8 photos...
kengkononnya mummy n daddy nak gi jogging kat putrajaya...hehheh tapi takde pun jogging setakat jenjalan amek angin aje lah, dapat le daddy snap few pics...



masa ni syahmi baru je bangun tido so memang tarak mood la...



ni mood dah okay la....



nak balik dah... babai....

[quote]Re:
memang seronok dapat jenjalan di pagi hari cenggini...tapi kengkadang tu bila datangnya penyakit M tu...hehehe lagi best melepak atas katil...tapi yg tak best nya lepas jogging ni selalunya kitaorg gi mkn....heheeh sampai bila lah tak kurus maknanyakan[quote]


Wednesday, 6-Sep-2006 09:29 Email | Share | | Bookmark
My precious Rizq Syahmi is 6 months old!!!

 
 
 
View all 18 photos...
Syahmi is 6 months old today...



syahmi tersenyum riang....









Syahmi and tok pa in Johor...

sayang mummy ni dah 6 bulan umurnya... makin keletah n makin manja...
sekarang syahmi suka
mummy n daddy dukung
main dengan radio barney
makan biskut farley
mandi
merayap...heheh sebab dia belum boleh merangkak tapi dah maju ke depan and dah merata rata tempat dia pergi
naik kereta...
ambik gambar
main dengan handphone n remote control

syahmi tak suka
makan bubur nasi...

Quote:
Re:
Hanis, Cat, mommy DL,NJ&DI, ,Mummy Umairah&Arif Darwisy, mama alya, mommy Nadiah , Ibu balqis , azie, Mommy Balqis tq..

mama haziq, ala haziq pun apa kurangnya, comel jugak kan... tu ler sekarang ni walaupun belum merangkak memang dah merayap masuk bawah dinin table, nanti kalau dah pandai merangkak lagi pening le mummy...

ibu syahmi, tq tq...aah le dahi dia tu kena gigit nyamuk la....takdak tempat lain nyamuk nak gigit...siann syahmi...

mama syasya, meh le ajak syasya dtg rumah main dgn syahmi, sian syahmi selalu main sorang2.... nanti kita gi swim sesama ye syasya, ehm make sure syasya pakai swim suit yg sexy tau...hehehe

Mommy Ryan, hehehhe encem ke syahmi ni alah Dato' A tu pun apa kurang nya...

Zizie, Fenriz pun tak suka bubur nasi ye??heheheh so nanti kalau syahmi jumpa fenriz, dua2 pun makan biskut je lah ek... tapi betul tu zizie, as long as bebudak ni sihat kira alhamdulillah lah kan..

Anne, tq....hehhe syahmi memang suka bergambar...

Munirah, hehehh ila lama tak update fp ni sbb tak berkesampatan..sbb nya bila daddy syahmi yg amek gambar, so ila tunggu daddy lah yg upload kan gambar....bila dia ada masa dia upload bebanyak terus...hehehe.... daddy syahmi kata dia belum pro lagi...he is still learning...
bila agaknya ek nak jln umah munirah ni?

mama asha, oooo aunt nak gomol syahmi ye...takpe nanti mummy syahmi gomol asha.... nanti lain kali dtg kl bgtau tau... teringin gak nak nengok syahmi dating ngan asha...jgn jeles ek syahmi r...

mama aisy, aisy pun comel jugak...montel gitu...embam embam...

atie, bebila dtg kl contact la ye...bila atie nak ada fp ni?? teringin gak nak nengok gambar nana..

nn, memang gambar syahmi banyak sbb daddy suka amik gambar syahmi...sebenarnya syahmi ni subject for daddy's training ground...

filla, kasih nak booking syahmi ke??? boleh je syahmi tak kisah....

mummy norhaziq syahmi , kita kat sini dah tak boleh online sbb dah kena blocked...sedih kan...


Thursday, 24-Aug-2006 16:16 Email | Share | | Bookmark
special entry for hubby!!!



Hubby baru first time amik gambar org kawin, biasa le buat part time, leh tambah pocket money...so guys would appreciate if you can support him with visitin his fotopages at http://agakkacak.fotopages.com/ please give him komen2 yang membina so boleh lah dia memantapkan lagi cara mengambil gambar... tahnks friends...


Thursday, 24-Aug-2006 12:47 Email | Share | | Bookmark
It was on 26th July 2006...

 
 
 
View all 24 photos...
hehhehe sorry lambat update...biasa le kan, if the gambar from hubby's camera maknanya i have to wait for his free time to upload me all the gambar tho basi already le...


ni syahmi yang memula sampai dengan mata yang kuyu


on 26th july ari tu, which is exactly 1 month ago was avery hectic day for us yet it was really an enjoy and happymoment...we went to kak muffy's house in the afternoon together with my other office mate...including Mai and her beautiful syasya .... ramai yang ada masa tu kat rumah kak muffy..sungguh le macamnursery semasa itu.. tapi so enjoice... rumah dia cantik, makanan nya best...so apa lagi kak muffy, jemput le kitaorg dtg rumah lagi ye lain kali...


syasya ketawa riang


this is khalis, buah hati kak muffy yg embammm

then petang tu pulak kitaorg gi visit anak kawan daddy syahmi yang baru lahir... hehehh ni semua kengkononnya future MC le... nama baby ni Audi Zaidani, anak kepada Salahuddin aka Salad and Aishah... comeii kannn


Ini le Audi Zaidani...

Balik dari lawatan sedunia ni, daddy dan syahmi pun tertidur keletihan..mummy pun cuba2 le amik gambar ni...



pastu malam tu pulak kami terima kunjungan Pak Long sekeluarga plak ke rumah kami... hehheh Syahmi tak reti lagi nak main2 ngan sepupu dia...



so seharian ini, lengkaplah jadual lawatan kami...sungguh seronok rasanya...

untuk melengkapkan cerita lawatan...esoknya kami gi visit anak sorang lagi kawan daddy Syahmi...ni bukan MC, ni MMU...hehheheh..nama baby ni Muhammad Adham Irfan...



so semakin ramai le kawan2 syahmi dimana kebanyakannya lelaki... boleh le buat gang main bola nanti ek...


Wednesday, 23-Aug-2006 01:22 Email | Share | | Bookmark
Someday...



Someday, he'll be a famous footballer
Or a great English teacher.
He'll settle down, marry, have a few kids.
Maybe he won't...

Someday, he'll change the world as we know it.
Or maybe he'll travel,
send postcards from China
or phone you from Rome...

Someday, he'll be a big, strong man-
but you'll always remember the first time
you held him in your arms...

Someday, he'll have his own hopes and dreams,
not knowing that once upon a quiet time,
you closed your eyes and made a wish
to one day have him in your life.


Poem ni courtesy from Cat - baby Amir http://amirbinaminudin.fotopages.com
Thanks ye Cat


Terharu baca poem ni... hopefully satu hari nanti Syahmi tahu yang mummy dan daddy menunggu sangat2 kehadiran Syahmi dalam hidup kami... Lepas Arwah Ifwat meninggal, mummy rasa sedih yg amat...sedih kerana tak dapat merasakan kehidupan sebagai seorang ibu... setiap hari mummy doa semoga Allah SWT pulangkan kembali anak lelaki mummy yang Allah SWT ambil... Tuhan dengar doa mummy dan kurniakan mummy & daddy dengan kelahiran Syahmi...

Semoga Syahmi akan menjadi anak yang soleh, yang hormat dan sayangkan ibu bapa, yang bijak, berjaya, dikurniakan rezeki yang melimpah ruah dan dirahmati Allah.


[<<  <  7  8  9  10  11  12  13  [14]  15  16  17  18  19  20  21  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net