Rizq Syahmi - Labor of Love

By: marsila sulaiman

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  [2]  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Friday, 7-Dec-2007 02:26 Email | Share | | Bookmark

 
 
 
View all 107 photos...

It was somewhere around here when we had the marvellous photo shoot with our beloved friends...


kita org sekeluarga...gambar ni sutan tolong amik kan...


happily ever after...cun ler mai pakai warna oren..i like it la...


ni daddy syahmi punya favorite photo...walaupun takde gambar anak ku ditew...auwww tetiba adik ipar ku si pak anjang itu telah menjadi baby sitter yang disukai ramai...syok plak rasa bile gathering bawak pak anjang syahmi ni...hehehhe


auwwww peserta explorace paling gempaks hari tu... cute kan...aku suka gambar i...wei filla mesti ko kembang kuncup nengok gambar laki ko n anak ko ni kan...hhehheh...aku saje letak gambo radie ngan acih je besar besar...gambo ko tak yah le..sbbb byk sgt dah ko entrframe sana sini...muahahha



mummy mummy vogue...


Pose ni memang khas utk zizie....hehehhe (Zizie suh tulis ni....kitaorg sayang kat zizie, tu sbb kitaorg pose maut cam ni)


DEAR ALL,

sebenarnya photoshoot ni di ilhamkan oleh moon dengan kerjasama my beloved hubby (Poek) and mai's hubby (zaimi).....pada mulanya memang ada 10 families yg join tapi last minute ada lah yang tak dpt join...maaf ye kepada mana2 kengkawan yang tak dpt join...insyallah nanti lain kali kita buat photo shoot lagi...Moon n mai , korang setuju tak aku cakap cam ni on behalf of suami2 kita yg terchenta....



I like this photo...


Tak dapat bergambar dengan tulip kat holland, dapat bergambar dengan bunga taik ayam kat putrajaya pun kira okay le kan..janji bunga...



Can i have them both to be my menantu?...they are so adorable...


My Cheeky Rizq Syahmi...
















Sekian sahaja photo shoot kami kali ini...sampai berjumpa lagi...muah muah semua....kiss kiss dari syahmi untuk semua...


Friday, 30-Nov-2007 00:14 Email | Share | | Bookmark
Cuti cuti malaysia lagi...

 
 
 
View all 71 photos...
Last week we went to Kuala kangsar and Cameron Highlands..tujuan asalnya sbb nak amik Pak Anjang Syahmi yang baru lepas SPM kat MCKK...so alang2 daddy ajak aki and nenek syahmi pi naik cameron highlands... lepas tu Pak Ngah Syahmi sekeluarga and Mak Teh Syahmi pun join sekali... so jadi le macam holoday sekeluarga...yang tak de cuma Pak Long and family serta Mak Tam Syahmi...if not lengkap la adik beradik daddy ni....

Rasanya ini visit terakhir kami buat masa ni ke Kuala Kangsar, iye lah sbb tak de sesiapa dah kat MCKK...tapi mungkin kami akan dtg ke sini lagi untuk Old Boy Weekend.... or if one day Syahmi dapat menjejak kan kaki ke sekolah ni... (itu le harapan daddy Syahmi)

Sampai je kat Kuala Kangsar terus pi Koleq amik Pak Anjang Syahmi.....yang sedang bertungkus lumus study sbb besok nya ada lagi satu paper... kami pi dinner dan antar dia balik sekolah balik... Pak Anjang ni kira nya mummy punya favorite inlaw le...hehhhe the only younger bro inlaw...


Syahmi masa ni baru lepas berlari kejar kan pak anjang dia...tapi sayang tak dpt capture that moment sbb daddy tgh amik gambar bangunan 'Big School' ni...


Gambar ni tak berapa sharp...but mummy suka sgt bilik Pak Anjang ni sbb dia lukis2 all formulas utk SPM dgn begiru kreatif sekali...hehehhe






Kami pun amik kesempatan jalan jalan n bergambar kat Kuala Kangsar...nenek ngan aki pun seronok walaupun ini ntah visit yang ntah ke berapa kali for them sebab dari zaman daddy lagi diorg dok ulang alik Kuala Kangsar ni...



Keesokan hari nya kami terus ke Cameron Highlands... yeyyy best...tapi tak sejuk sgt le...






Kat Apartment Sri INtan, masa ni dah ramai sbb pak ngah sekeluarga and Teh dah dtg...


Syahmi and his cousin "Ryan"... mereka ni sebaya...


Syahmi and nenek...



To be continued.... tak sempat nak upload sbb nak pegi kerja...


Wednesday, 21-Nov-2007 03:18 Email | Share | | Bookmark
Cuti Cuti Malaysia - Langkawi

 
 
 
View all 33 photos...
We went to Langkawi last month...lambat sket upload gambar gambar sebab ada masalah teknikal..hehhe hubby punya kamera rosak so kami cuma dpt amik video je, so terpaksa la tunggu hubby capture kan gambar dari video...tapi lagi satu masalah, tertinggal charger videocam plak, tu yg gambar pun sikit je yg ada....huhhuhu takpe lah janji ada kan....


Masa ni baru je sampai langkawi..alhamdulillah... syahmi tido dengan nyenyak...senang sket... heheh


hehhehe mummy buat mua cam tu, syahmi pun ikut gak...i like this one most....masa ni kami pegi island hoping...


Us, satu family...ni kat dlm cable car


syahmi riang gembira mandi kat pantai...

[img]


Wednesday, 31-Oct-2007 04:33 Email | Share | | Bookmark
Aidilfitri 2007

 
 
 
View all 60 photos...
lambat sket update, bukannya apa...mummy teramat le busy dan buat buat busy...kalau kat umah memang maleh le nak online sbb si kecit asyik dok kacau ...hehhe so nak buat kat opis plak kena nengok byk kerja ke tak, kena nengok line clear ke tak... hehheh

btw, enjoice the pics ye...


di pagi raya ..mummy and syahmi gambar together...kami beraya di rumah mak tok syahmi dulu di setiawangsa...cam biasa kat sini tak ramai org rg tapi tetap meriah dgn kehadiran syahmi...


nak salam mummy..selamat hari raya...my cheeky boy...aiyooo makin panjang akal le budak dua pusar ni..kengkadang menguji kesabaran mummy and daddy je...


syahmi and daddy pakai sedondon, sayang nya syahmi tak ada songkok sebab mummy tak jumpa cari songkok saiz kecik...


syahmi memang buah hati mak tok dia, sbb dia sorang je lah setakat ni cucu mak tok dia...


kami sekeluarga di pagi raya...


ni le adik beradik seibu sebapa mummy...mummy yg first...adik mummy yang free hair tu muka dia memang lain sket...dulu masa kecik kalau gaduh ngan dia mesti kami panggil dia anak keling sbb lahir on deepavali...kami selalu ckp mak tertukar dia ngan anak keling...hheheh ...tapi dia selalu perasan dia glamer and cun cam maya karin..btw, dia bukan lah favorite aunt syahmi...tapi aunt ngah le yg paling sayang kan syahmi...


my manja, buah hati pengarang jantung...OMG cair le dgn senyum syahmi ni...wink wink boleh tak mummy perasan yang anak mummy ni ensem..tak peduli le..nak perasan jugakkkk

raya kedua ptg kami bertolak balik ke phg, kampung daddy plak...kat sini memang meriah sbb adik beradik daddy ramai...pastu plak sepupu sepapat nya pun ramai...jenuh le nak beraya rumah pakcik pakcik and tok tok nya...nenek syahmi plak adik beradik nya 14 org, so bayang kan le keadaan kami menerima ttetamu...huiyoo memang penat tapi best...sbb masa ni le kita dapat bermesra dgn sedara mara....


gambar kami sekeluarga...sowi ada plak aki syahmi enterframe kat situ....daddy kata kalau nak crop, crop sendiri..mummy dah lupa le edit mengedit ni so mummy hentam je la letak gambar ni kat sini...


ini le gambar kami dengan keluarga daddy...kat sini cuma pak long syahmi sekeluarga je yang tak de sbb ada hal yang tidak dpt di elakkan...

hari kelima aidilfitri, keluarga mak sedara dady datang dari johor melawat pastu ajak plak pi mandi air terjun, kami apa lagi on je lah kan...nenek syahmi pagi2 lagi dah pi pasar beli ikan patin nak buat masak tempoyak, pastu masak sambal itam, sayur pucuk apa ntah nama, ikan goreng berlada, dan kami pun le berkelah...seronoknya...syahmi le yang paling seronok...





aki sibuk layan syahmi mandi...



then, masa raya ke enam, kami sekeluarga pun balik ke labis, johor plak untuk beraya bersama keluarga tok pa syahmi (tok pa, ayah mummy le)... kat sini kami tak sempat nak amik gambar raya cam tahun sebelumnya sbb tok pa syahmi amat le busy dgn upacara2 rasmi n org plak tak putus2 dtg ke rumah...untuk menghilang kan bosan, tok pa bawak le kami pi shopping kat jakel...heheheh ini ler saat yang best bila shopping free kan...heheh tok ma plak panggil tukang urut n tukang facial dtg umah...so kami sakan le buat facial, urut badan, ear waxing....macam percutian gitu... sambil tu sempat le celebrate birthday mak teh syahmi...kat labis tu kami tak tau nak celebrate kat mana...last2 kami pi celebrate kat pizza hut... ok le tukan, celebrate kecil kecilan ..janji happy...




syahmi khusyuk dok nengok mak teh dia nak tiup lilin...


aci tak kira ni gambar raya kami sekeluarga di johor...kira ok le kan...walaupun tak smeua nya ada dlm gambar...


akhir kata selamat hari raya aidilfitri buat semua dari syahmi and co...jemput le dtg beraya ye...



Wednesday, 10-Oct-2007 00:33 Email | Share | | Bookmark
Syawal 2007

Preraya 2007 photo shoot for Rizq family


Salam Syawal untuk semua umat beragama islam yang akan menyambut hari raya... alhamdulillah Allah SWT give me another chance to celebrate a beautiful moment with family and friends, (Insyallah-sebab ada beberapa hari lagi sebelum raya)... This year raya must be like last year jugak...tahun kedua beraya as amom to my adorable Syahmi... seronok sangat sebab bila dah ada anak ni, raya pun semua nya tertumpu kepada anak...persiapan untuk anak yang me and hubby utamakan...tapi semua nya sederhana... baju2 untuk syahmi mummy and daddy tak beli kan apa2 sbb kami dah beli stock baju dia dari bandung ari tu masa holiday kat sana few months back... bought him a pair of shoes from BBG and a pair of sandal from C.

Sepatutnya raya kali ni we both nak break another good news to our family member yang tak tau lagi...bout my third pregnancy tapi dah tak ada rezeki kami jadi tak ada la sesi breaking news tu... Me and hubby redha dengan kehendak Nya... Alhamdulillah this time around kami menerima berita ini dengan lebih tenang dan tabah. Bukan lah ujian ini tidak cukup hebat untuk kami, tapi mengenangkan kehilangan kami yang pertama (our stillbirth baby), kami merasakan ini lagi satu ujian yang hanya utk kami ingat untuk lebih menghargai anak yang Allah dah kurniakan pada kami... From three pregnancy, one of it meninggal masa lahir, one of it not grow in the womb and Allah tinggalkan seorang shj pada kami untuk kami merasa bahagia bergelar ibu bapa... sekurang2 nya ada jugak kan...

Nak kata serik untuk get pregnant lagi taki jugak... cuma rasa takut tu ada.. takut sbb sebarang kemungkinan yang tak menyeronok kan sangat... walau apa pun, insyallah we will try to get another one untuk berikan syahmi playmate...

Dear family and friends yg care bout me, thanks so much guys... i love u all...

SELAMAT HARI RAYA dari kami sekeluarga... Maaf zahir batin sekiranya terdapat sebarang kesalahan yang disedari ataupun tak disedari....



[<<  <  1  [2]  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net